Wie zijn wij?

De leadershipRebels is een platform van mensen die geloven dat de rol van management cruciaal is om een verandering of transformatie te laten slagen. Cruciaal is dan nog bijna zwak uitgedrukt. Het gedrag van management bepaald of een verandering slaagt of niet en blijvend is of niet. Wat wij zien is dat leiders botsen tegen hun eigen leiderschapsstijl waar ze eerder succesvol in waren. Ze zijn niet eerder beloond op het gestructureerd beter maken van individuen en teams: het weten van het volwassenheidsniveau van het team en ze naar een volgende fase begeleiden. En daarnaast gericht beter maken van hun organisatie als ecosysteem.  
 
Voor managers is een LEAN / Agile / DevOps transformatie een grote stap want ze zien de invloed die ze in jaren hebben opgebouwd langzaam verdwijnen en dat zorgt voor frustratie. In deze fase hoor je teksten als we zijn “ge-agiled” of “ge-leand” en Agile vooral onder hen plaats moet vinden. De leider ervaart dus een leegte: “daar waar hij van was, is hij niet meer van.” Is hij nog wel van toegevoegde waarde en op welke manier, JA! Je gaat “omgekeerd carrière maken”: je bent gericht op de teams en niet op de ladder naar boven.
 
In de dagelijkse praktijk is hij of zij bezig de volwassenheid van het team te vergroten door ze precies de vrijheid te geven die bij ze past of net wat meer. Teveel of te weinig vrijheid geeft chaos, ziekte, burn-out of bore-out en verloop. We komen dan ook weer aan bij LEAN. Je legt als leider de focus op verbeteren, dan merken jij en je team niet eens dat je niet in transitie bent. In het continu verbeteren maak je op grond van van de visie keuzes wat je wel en niet doet.
 
De leadershipRebels wordt georganiseerd vanuit adaptit.nl