Scrum in name only? Check het met deze checklist

by | Jun 23, 2021 | Scaling | 0 comments

Voorkom Scrum In Name Only! Herken je in 1 van deze typologieën, doe de checklist of jouw team Scrum echt in de vingers heeft

Vroeger spraken projectmanagers over Prince II in name only (PINO) als projecten enkel bijvoorbeeld de stages gates gebruikten of een document wel de naam gaven van een bepaald document in Prince II maar niet de inhoud.
We leven nu in het Agile tijdperk en daar zie je nu in toenemende mate SINO ontstaan Scrum in Name Only of Agile doen i.p.v. Agile zijn.   De mensen van Serious Scrum hebben er nog een bredere lijst van gemaakt. Welke herken jij?  

Check jezelf (en niet voor anderen zoals je manager)

Crisp heeft een Scrum checklist gemaakt als makkelijk overzicht om je team of teams te evalueren. Het is geen checklist voor management om af te vinken waar de teams staan. als set van vaste regels. Het is een set van aanknopingspunten.

Allerbelangrijkst im deze lijst te bekijken vanuit de Agile mindset: als kans om te leren en verbeteren en niet om terecht te wijzen of vinkjes om te halen. Het gesprek is belangrijker dan het vinkje. Je kan het bijvoorbeeld gebruikten voor de retrospective om het team samen te laten verkennen waar ze staan.

Credits aan Crisp, zie hierbij link naar alle versies in vele talen waaronder natuurlijk Engels.  

Related Post(s)

Pin It on Pinterest

Share This