De Leadership Rebels producten

Leiderschapspoker

Leiderschapspoker geeft inzicht over het eigenaarschap van het team en leiderschapsstijl van de manager. Het team krijgt inzicht in de mate van zelforganisatie (volwassenheid) er nu is en hoeveel vrijheid ze willen of nodig hebben. De manager krijgt inzicht in zijn of haar leiderschapsstijl en de mate waarin die bijdraagt aan het zelf organiserend vermogen van het team. Leiderschapspoker bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde pokert iedereen in hoeverre de manager stuurt of faciliteert. In de tweede ronde wordt er gepokerd over hoe het team het zelf zou willen.

Management Teams Poker

Bij Management Teams is er een andere dynamiek. Het is niet het team beslist of de manager beslist. De vraag is meer “wie beslist er eigenlijk binnen de hierarchie?” Is dat de manager boven het MT, iemand in het MT of een team “onder” het MT. Is dat wenselijk en hoe krijgen we dit zoveel mogelijk zelforganisatie naar de teams en individuen? Dit pokerspel maakt het gesprek mogelijk!

Management Team poker bestaat uit 8 sets van 5 pokerkaarten en maar liefst 25 themakaarten

Agile Alternatief boekje

De organisatie wil Agile gaan werken maar als je als manager in je agenda kijkt zie je daar nog niet veel van terug. Als leider wil je graag weten hoe je je werk daadwerkelijk anders kan inrichten nu het een Agile organisatie aan het worden is. Welke vergaderingen horen niet in een Agile organisatie en welke komen er dan in de plaats?  Want hoe doen die Agile leiders het toch? Mooie give away aan een manager tijdens een bijeenkomst of coachingtraject.